PesCont Szolgáltató Kft
9241 Jánossomorja Dr. Dicsőfi Endre utca 2. 00 36 30 255 71 58 iroda@pescont.hu

TECHNOLÓGIÁK

 Permetezés:  A permetezés tartós méregmező létesítésére szolgáló eljárás. Kezeljük az alsó falcsatlakozásokat, fertőzött helyiségek bútorainak hátoldalát, faláttöréseket, réseket, repedéseket. Lehetőleg a legkorszerűbb, 0 nap munkaegészségügyi várakozási idővel engedélyezett, mikrokapszulázott szereket használjuk.
Hidegköd képzés Az irtószert köd formájában, speciális eszközzel juttatjuk a légtérbe, mely az optimális oldatrészecske méretet mechanikus porlasztással éri el. Alkalmazásával a hatóanyagot a más eszközök által nehezen elérhető helyekre is eljuttathatjuk. (pl. mélyebb falrepedések, beépített bútorok üregei)

Gélek használata: Speciális adagoló pisztollyal vagy célszerűen kiképzett tubusból juttatjuk az irtószert és csalogató anyagot tartalmazó gélt kis pöttyökben vagy csíkokban a kártevők által látogatott felületekre. A gélek használatával elkerülhetjük az adott helyiségben folyó tevékenység zavarását. Nem kerül a levegőbe, nem szennyez nagyobb felületet. Általában félreeső felületeket (mosogató alja, konyhabútor mögötti csempe ..) kezelünk.

Mérgezett csalétek használata: Műanyagból kialakított, rögzítési lehetőséggel ellátott „házak”-ban kihelyezett, gyárilag kiszerelt csalogató anyaggal kezelt irtószer. Hatóanyagtól függően elfogyasztás után a kifejlett rovarokat vagy a fejlődésben levő lárvákat pusztítja. A rovarok vonulási útvonala közelében helyezzük el. UV rovarcsapdák: Segítségükkel eredményesen, és irtószermentesen biztosíthatjuk egy adott terület rovarmentességét. Működési elv alapján megkülönböztethetünk ragasztólapos, illetve nagyfeszültséggel működő rovarcsapdákat. A HACCP követelményrendszere jelenleg a ragasztólapos kivitelt részesíti  előnyben. A rovarcsapdák UV fénycsövei által kibocsátott spektrumok (UV kék, UV zöld ) fokozottan vonzzák a repülő rovarokat. Segítségükkel a monitoring rendszerhez is gyűjthetünk adatokat.

Monitoring csapdák: A hatékony mentesítés alapja, hogy a védendő objektumban meg tudjuk határozni a betelepedő fajokat, azok egyedszámát, populációdinamikáját. A monitoring rendszer kialakítása, a begyűjtött adatok elemzése (trendanalízis) hozzásegít a hatékony védekezéshez. Használunk mechanikus-, (gabonaszonda), és ragasztólapos rovarcsapdákat.